понеделник, 12 февруари 2007 г.

praktiker.bg

   Случайно ми се наложи да потърся някакъв артикул в сайта на Praktiker. Както ме е учила другарката в училище, отивам на официалния сайт на фирмата (в случая верига магазини) и търся. Исках да видя какви стелажи предлагат. Отварям сайта и още на индекса гледам търсачка, пиша "стелаж" излизат "маймуни"... евала Чочо! Започнах да се замислям... дали проблема е в мен или в сайта. Първият опит беше под Linux с Firefox 2. За да е пълен теста отворих сайта през Internet Explorer 6 под Windows, оказа се, че там всичко е наред, работеше и латиницата и кирилицата. Следващата стъпка беше да опитам на същата Windows-ка машина но с Firefox 2. Какво се оказа, изобщо не можех да пиша на кирилица в полето за търсене. Аз пиша кирилски букви, излизат латиници... нямам обяснение за случката. Някой да има?
   Ето и шотове на търсачката и на резултата от търсенето под Linux с Firefox 2.
















търсачка

резултат

3 коментара:

  1. При мен с ФФ 2 ми пише само на латиница.
    Пародията е, че и с ИЕ 6 не се получава, като превключа на фонетика или бдс изписва някви тъпотии... Бе да си опраят сайта... не мисля, че проблема е в наш'те телевизори.

    ОтговорИзтриване
  2. А баш! И аз пак там и пак в търсене на същите стелажи имах същото преживяване. ;)

    ОтговорИзтриване
  3. Днес погледнах, под Linux с FireFox 2.0.0.2 вече няма проблем, пиша си на български и ми отговаря на български. Мързи ме да проверявам с друг браузър.

    ОтговорИзтриване