събота, 3 февруари 2007 г.

Update

   Днес свалих блога за малко, за да сложа най-новата версия на енджина, който ползвам (WordPress). Най-важната новост в тази версия е автоматичното запазване на вече написания текст при коментар или нова тема през определен интервал. Има подобрение в кода, по-бърза работа с базата данни, промени в дизайна (екрана за логване) и т.н.
   Моето желание е в някоя от следващите версии да има и проверка за правописа на български език. Вече ми е мъчно за NastyWitch, по цял ден да ходи след мен и да едитва мненията ми, за да ми поправя печатните и правописни грешки ;-) (сигурен съм, че ще се погрижи и за този пост. Благодаря!)
   Моля, ако някой забележи нередности по функционаллността да пише. Няма начин при нови продукти да не е направен някакъв пропуск, който да бъде забелязан по-късно.

3 коментара:

 1. Ето един полезен tool по въпроса с правописа:(за FFox)
  https://addons.mozilla.org/firefox/3623/
  Прилагане:
  http://img226.imageshack.us/my.php?image=clipboard01xl7.jpg
  ===
  Подчертава неправилно написаните думи на кирилица.

  ПС - не се чудете, че подчертава думи като:
  кънекшън, шеринг, секюрити .. etc. :))
  Инджой!(тая също :P )

  ОтговорИзтриване
 2. Мерси Симич. Супер полезно, остава само да намеря начин нещо да проверява за препинателните знаци :)

  ОтговорИзтриване
 3. Глей са,паце!От всички твои теми,които намерих тук след последното ми (не)влизане,само тая не съм докосвала.Та...моля!
  И нещо много важно! Не ти пипам правописа-на 6 е. Единствено пунктоацията лееееко куца,но нея няма как да проверяваш.И още нещо за тези tools за проверка на правописа-твой редовен гаден навик е (благодарение на маймуницата,чрез която комуникираш денонощно)да пишеш й навсякъде,дори в множествено число.Пустата латиница не е разделила двете и-та,не си виновен ти!Та единствената ти правописна грешка,доколкото може да се приеме за такава,е тази.А тя по никакъв начин няма да бъде посочена за грешка,защото в крайна сметка има дума "който" например и тя се пише точно така.
  Удължавам поста си с намерението да се извиня за дългия пост.Поредната свинщина,ама..."Умрем за свинщини!",а и "Умрем да га ******,а кат га ****** - умрем!"
  ;)

  ОтговорИзтриване