сряда, 3 януари 2007 г.

http://superhosting.bg - Отличен (6)

Днес останах много приятно изненадан от екипа на http://superhosting.bg. От тях си купих домейна Akrozia.org и след като днес реших да си пусна собствен DNS сървър той трябваше да бъде регистриран. Обадих се на телефон, обявен в сайта им и от там ми казаха да им напиша мейл с IP адреса и хоста, на които да отговаря Name Server-a. В началото си помислих, че става дума за поредната идиотщина и че ще почакам няколко дни и след това пак ще се наложи да се обадя, за да ми кажат ,че нещо не е наред. Напротив! След по-малко от пет минути, след като пуснах мейла ,получих отговор, че Name Server-а е регистриран! Много се зарадвах. По-късно през деня се наложи да регистрирам и втори. Този път без дори да им звъня -просто пуснах мейл. Преди да се усетя вече имах отговор, че и това е свършено. Изпращането на подобни искания и запитвания става чрез специално разработена страница, в която на всеки мейл ,изпратен до support-а, можеш да зададеш приоритет и след получаване на отговор ти от своя страна изпращаш отговор, в който описваш статуса на резултата, като можеш да избираш между "отворен", "успешно затворен" и "неуспешно затворен". Супер са! Друго тяхно предимство е, че позволяват всевъзможни начини за плащане при закупуване на домейн. Управлението на домейна става директно от access.enom.com, което гарантира много бързото обновяване на информацията. За разлика от dom.bg да речем, където ако човек реши да използва техните DSN сървъри ,може да има само по един CNAME, A и MX запис, при домейните,регистрирани в superhosting.bg такова ограничение няма. Ще спра до тук, защото започна да блъска на реклама,а идеята ми съвсем не е такава. Това е само едно сравнение и споделяне на впечатления, с цел по-лесен избор при регистриране на собствен домейн.

6 коментара:

  1. Хубаво е, че някой наистина се грижи за клиентите си, но аз едно не мога да разбера:
    Регистрирах вече 2 домейна .org на стойност 8.40лв. двата!
    Гледам разните сайтове, най-тънкия .org върви поне десятка...
    И между другото и аз останах приятно изненадан, след като платих чрез epay.bg и след 5 мин. имах домейн. И още по изненадан като им драснах мейл(след като звънях, точно както ти, и ми казаха да напиша e-mail) получих отговор след 10-15 мин. Всичко беше ОК.
    Иначе сайтът им не ме кефи :P ... tophost.bg
    Надявам се да не звучи като реклама. :)

    ОтговорИзтриване
  2. И на мен ми е странно. Сега погледнах сайта на топхост, предлагат .орг за 3,50... може би това е момента всеки да си регне един. Някъде четох или слушах, че американците с раждането на детето му регистрират и домейн. Аз едва ли бих се радвал на име, което нашите биха избрали на домейн и то преди 2х години, но не се знае...

    ОтговорИзтриване
  3. Даже регистрираме перспективно добре звучащи домейни и продаваме после за по 200 - 300К лв. :D

    ОтговорИзтриване
  4. Като са ви регистрирали домейна, са ви изпратили линк, потребителско име и парола, за да си управлявате NS записите на домейна. Ако не са, изисквайте си ги от тях. И бягайте далеч от топхост.

    ОтговорИзтриване
  5. Vidin info, да, имам потребител и парола за управление на домейна (access.enom.com) но там никъде няма опция за регистрация на name server (каквато имат домейните регистрирани в dom.bg да речем), за това се наложи да им пиша мейл.

    ОтговорИзтриване
  6. Рядко пиша коментари, но немога да се сдържа да изкажа мнението си по въпроса. От 2 години ползвам услугите на суперхостинг, а имам по 3-4 хостинг акаунта и във всички конкурентни бългкарски сайтове, които предлагат подобни услуги и смело мога да кажа, че за мен суперхостинг са най-добрите в българия. Поддръжката е също толкова бърза и в 5 часа сутринта. Поздрави

    ОтговорИзтриване