неделя, 28 януари 2007 г.

Отново ZRock shits

Не че се заяждам, но екипа, който прави сайта на ZRock, не спира да ме удивлява със своята бездарност. Днес станах свидетел на поредната глупост. Още на заглавната страница на сайта има една картинка, до която има текст, анонсиращ старта на нова класация по радиото. Сега и изнендата ми. При зареждането на страницата забелязах, че тази картинка се зарежда от долу нагоре (това е характерно за картинките в BMP формат). Всеки, който поне веднъж в живота си се е опитал да направи уеб страница, трябва да знае, че използването на този формат е убийство за този, който разглежда страницата. Поиграх си и си направих един експеримент. Същата картинка в JPG формат стана 14,9 KB, в GIF - 30,2 KB, в PNG - 55,6 KB а в BMP (форматът, който е използван на сайта) картинката е 78,1 KB. Поне според мен няма основателна причина тази картинка да бъде използвана в BMP формат. Ако някой открие такава, да пише.
   За да е ясно, не претендирам за експертно мнение, изразявам гледната точка на потребител и казвам какво ме дразни. Не ангажирам никой с написаното по-горе.

1 коментар:

  1. Ми мързи ги хората. Ся, да се занимават с такива "маловажни" неща... Според мен, има минимален шанс да не са забелязали формата на картинката, ама все пак ме съмнява...

    ОтговорИзтриване