четвъртък, 31 май 2007 г.

Разходка в New York?

   Днес попаднах на нещо интересно. Явно от Google са го пуснали скоро като опция, защото често проверявам с какво се занимават и какво ново ще предложат.
    Вече имаш възможност да се "придвижваш" по улиците. Отиваш на Google Maps и си избираш някой по-голям град в USA. Увеличаваш картата до размер, такъв, че да се виждат и по-малките улици и цъкаш на бутона Street View. Някои от улиците се очертават в синя рамка, това са тези, по които можеш да се разходиш. Цъкаш с мишката на улицата и едно оранжево човече се позиционира на нея. Под човечето има зелена стрелка, която показва на къде гледаш. След като вече си на улицата можеш да се движиш по нея напред-назад и да се оглеждаш в ляво и дясно (чрез стрелките на екрана или чрез мишката). Много яко! Виж как изглежда.

3 коментара:

  1. Вчера го разцъквахме тука и беше много зарибяващо, дано скоро излезе някой БГ сити или Москва...
    Един безплатен трип за хората, които не могат да си го позволят. :P

    ОтговорИзтриване
  2. За България не знам кога ще стане. Ако идеш на maps.google.com и погледнеш България в режим на Map, а не Satellite, ще видиш, че са очертани само нааай-основните пътища. Мисля си, че първо трябва да направят снимки с висока резолюция на цялата страна и едва тогава ще могат да правят карти на градовете... да не говорим за трафик информация в реално време или "разходка". Периодично проверявам как се движат със сателитните снимки с висока резолюция. Все още няма такава на Велико Търново, а тази на Видин (има и е доста добра) е от лятото на 2005.

    ОтговорИзтриване
  3. Мда, верно, че БГ още е много замазана откъм снимки. От друга страна пък в търсачката на Google Earth като написах Pepelina (село с 30-тина души в русенско) и ми го показа... :mrgreen: Поне откъм селища е ОК.

    ОтговорИзтриване