вторник, 29 май 2007 г.

Шкафовете падат

   Днес закъснях за работа. Не че се успах, даже станах по-рано от колкото бях предвидил. Събуди ме единия от шкафовете в кухнята... от тия дето се монтират на стената. Падна! Трясъка беше ненормален. Котката десет минути не искаше да излезе изпод леглото. При падането, шкафа (по принцип мястото му е над мивката) първо е кацнал на плота на мивката, счупил е каквото е имало там, после се е наклонил напред и е закачил полюлея, едното крило на прозореца в кухнята беше отворено, и двете му стъкла са на парчета, накрая се е стоварил върху масичката, чиито плот също не на три части. При падането напред вратите на шкафа са се отворили и се бяха забили в пода. Съдържанието му беше навсякъде... грозна картинка! Не знам какво щеше да се случи, ако в момента на падането си миех ръцете... по-скоро знам, но не искам да си го представя. Не знам преди колко време е монтирана въпросната мебел, но начина беше умопомрачителен. Дупки в стената, в които са набити дървени "чепове", в които пък, през задната стена на шкафа са навити винтове... такива винтове, с които не бих се опитал да си закрепя и картина на стената, с лупа да ги гледаш. Започвам да си мисля, че дюбелите са открити съвсем скоро. Ако някога пак ми се наложи да си търся квартира ще питам изрично как са закрепени шкафовете.
   Надявам се, докато се прибера тъпя шкаф да си е почистил мизерията и да се е върнал обратно там, откъдето е дошъл... на стената, и дано тоя път е закрепен здраво!

1 коментар:

  1. Koфти момент. Добре, че е нямало никой там...
    Аз сега се замислих.. у нас няма нито една "висяща" мебел, освен едни етажерки, дето аз ги сложих с нормални дюбели. :)
    Иначе кога са произведени, преди няколко дена слушах по някакво предаване, че са открити към 1960г.(за пластмасовите иде реч) Но явно някои хора още не знаят за тях...

    ОтговорИзтриване