неделя, 7 март 2010 г.

Мобилен интернет - оператори и цени - сравнение

Тия дни се чудя коя оферта за Интернет през мобилния телефон е най-изгодна. Разбира се има значение и какво ще е месечното потребление. За цента извадих актуалните предложения на трите български оператора и ги подредих в таблица. Сложил съм възможно месечно потребление от 10 до 15 000 MB. Пускам ги с права само за гледане. Със зелено със отбелязал тарифния план, който излиза най-евтино за съответното потребление. Подробности за начина на таксуване и сроковете на договор можете да вземете съответно от страниците на М-тел, Глобул и Виваком.

3 коментара:

  1. Определено има интересни абонаментни планове.

    ОтговорИзтриване
  2. Май по тази тема има нужда от ъпдейт. След като по график трябваше да намалят цените от 01.06. , операторите прибегнаха до друга тактика - същите цени, но повече трафик. Добре позната ни тактика от ранните години на интернет достъпа у нас. Специално за Глобул мога да кажа, че направиха пакетите си за достъп не ограничени, с падане на скоростта след определени МВ-ти. Иначе се кълнат, че ограничението след МВ-тите е 128 Kbit/s , което ми се вижда малко пресилено. На такава скорост, би трябвало и VOIP да тръгне, но не ми се вярва да я поддържат. Ако някой има опит, да каже.

    ОтговорИзтриване
  3. Определено таблицата има нужда от обновяване. Освен Глобул, и М-тел имат вариант с неограничен трафик и намаляване на 128 kbit/s след изчерпането на дадено количество. Само Виваком още се мотаят и не правят нищо по въпроса. Моите договори изтичат около нова година и ще почакам до тогава да видя кой какво ще предложи и ще си избера. Определено водещо ще е кой ще предложи повече (неограничен) трафик за по-малко пари.

    ОтговорИзтриване