неделя, 30 март 2008 г.

Интернет на Nokia през Bluetooth

Само бях чувал, че е възможно да ползваш интернет на мобилния си телефон през Bluetooth, но до сега не бях пробвал да го направя. Вчера седнах да мъча. В крайна сметка намерих достатъчно информация и след като сглобих няколко източника постигнах резултат.
Какво е необходимо:

Работещ Bluetooth на компютъра (моя донгъл работи с BlueSoleil драйвер)
Телефон с операционна система Symbian (в моя случай 6210)
Gnubox - програма за съответния телефон. Може да се свали от тук. Понеже на този сайт не намерих версия, която да съответства на моя телефон си свалих тази. Gnubox-a трябва да бъде подписан (сертифициран за съответния телефон). Понеже процедурата е много объркана препоръчвам да се използва online подписвачката тук. След като вече имате подписан и инсталиран на телефона Gnubox можете да преминете към настройките.

--- това нагоре го събирах от няколко места и за това го написах аз, нататък можете да следвате ръководството тук, за да довършите инсталацията и настройките. В описанието има няколко места, на които може да се пообъркате, но в крайна сметка с повече желание се получава. Ако има някакви питания ще помагам.

6 коментара:

 1. добре трябва да е симбиан ама моя прмерно не е а разбрах че не е садължително... и как ще стане ?

  ОтговорИзтриване
 2. А каква е твоята ОС (модел телефон). Всъшност единствено ако си с Windows Mobile или Symbian бих могъл да съдействам.

  ОтговорИзтриване
 3. Ами аз съм с Нокия 6210 Навигатор,и искам да и пусна интернет през блутута на лаптопа.Ако не те затруднявам,може да ми пишеш на скайп - Me4oPyx98

  ОтговорИзтриване
 4. Здр.Значи моят проблем е следния още от начало не мога да инсталирам гнубокса надявам се че ако успея няма да имам проблем с другите настройки... мерси предварително и айде ако намериш свободно време пиши на скайп stoevbg1

  ОтговорИзтриване
 5. @Daniel Stoev
  За съжаление, не мога да съм ти полезен. Вече повече от година съм с друг телефон и няма как да тествам. Мисля, че проблема при теб е във вярната версия на GnuBox за твоя телефон. Просто се увери, че си намерил версията на GnuBox точно за твоя модел.

  ОтговорИзтриване
 6. http://mobiles60.blogspot.com/2008/12/gnubox.html#comment-form

  ОтговорИзтриване