понеделник, 10 септември 2007 г.

slackware-current.net

   Сетих се да препоръчам този сайт. Идеята му е да предлага програмите, които нямат официални пакети за Slackwre, и такива които имат, но пакета още не е излязъл.
   Един пример: На сайта на Skype няма версия за Slackware (tgz пакет) и трябва да свалиш и да ползваш някоя от предложените там. Не че това е голям проблем, но след като сложиш такъв пакет трябва да се грижиш за ъпдейтите и ако има такива да ги слагаш на ръка. На slackware-current.net има tgz пакет на Skype. теглиш, инсталираш и си готов. Пак на slackware-current.net е обяснено и как да накарате swaret да го ползва за обновяване на пакетите.
   Още една причина вече да ползвам този сайт за mirror и да обновявам инсталациите си от него е, че тук винаги има най-новите версии на програмите, предложени в официалната дистрибуция. Веднага давам пример: Инсталирал съм си pidgin (новото име на gaim, готин IM клиент, който обединява сума ти протоколи под един покрив и е част от Slackware 12). Хората, които го разработват работят здраво и постоянно изкарват нови версии. След като веднъж съм го инсталирал от tgz е тъпо при излизането на новата версия да го махна и да ./configure && make && make install новата. Трябва да чакам да излезе новото tgz и през това време всеки път когато го стартирам да затварям прозорчето дето ми казва, че има нова версия с мисълта "да, знам че има, но не и за моята дистрибуция". Решението е просто. Ползвам slackware-current.net за mirror и обновявам от там. Знам, че когато излезе нова версия на някоя програма първо ще се появи тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар